80%patient.jpg

80 Procent Patient

Nikolaj Brie Petersens udgivelse 80 Procent Patient, er ikke kun en skildring af et levet liv. Med sine levende illustrationer og skarpskårne digte, drages du ind i en verden, du med stor sandsynlighed, sjældent har mødt magen til. Nikolaj er også selv af en helt særlig støbning. Som stifter af maleværkstedet og galleriet Maskine Maskine, har Nikolaj på mange måder vist, hvad han er lavet af - og det er det man møder i hans bog, som bliver udgivet via hans ny-lancerede hjemmeside. 

"Jeg har valgt at gå udenom de gængse udgivelses procedurer" fortæller Nikolaj, med et skævt smil og fortsætter -"Det er jo trods alt min bog ik' - og jeg gør jo som regel, tingene på min helt egen måde".

Det at gøre tingene på sin helt egen måde, er også noget der i høj grad kendetegner Nikolaj. Det afspejles ikke kun i hans måde, at håndtere udgivelsen af hans bog.

Selve bogen, 80 Procent Patient, har sit helt eget layout, ind- og udtryk. Et virvar af ord og illustrationer, møder tilskueren og rammer en følelse ind, mange ikke har mødt før. "Det samarbejde jeg har haft med Anekdote Studio, har været fuldstændig unikt" fortæller Nikolaj "Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre samarbejdspartner. Han har været super god, til at fange hvad det egentlig var jeg ville - også selv om det træder ved siden af. Nu glæder jeg mig bare til at få den ud!"

Bogen rammer trappestenen ved Maskine Maskine, i en tid, hvor sundhedsministeriet i øvrigt har lukket ned for al aktivitet, grundet Covid-19 pandemien. "Det kan altså ikke bremse min udgivelse" siger Nikolaj "Bogen er her nu og jeg vil gerne have den ud. Jeg skal nok sætte en dato, hvor jeg holder reception i galleriet, når  vi er på den anden side af det hér. Det er jo ikke fordi noget, nogenside går som man tænker - som kaptajn må man navigere bølgerne". 

Og med de ord, er bogen så nu altså udgivet, på Nikolajs helt egen måde og helt egen facon. Bogen er at finde på hjemmesiden og er lige til at bestille - "Måske kan det også være en god afledningsmanøvre at kigge i en god bog i disse tider" afslutter Nikolaj, med blikket hævet op over brilleglasset.

Bogen kan bestilles hér: 

Ligesom den kan fås i håndkøb i Maskine Maskine og fra den 1. april 2020 også i Taga Farvehandel (Jagtvej 131, Kbh. N) 

Taga.jpg